Пазарци величају злогасну “жуту кућу” а Србија спава


Навијачи Новог Пазара имају дугу историју шовинизма, увреда на националној и верској основи. Овај пут су алудирали на жуту кућу у Албанији где су Србима вађени органи, паролом: “Срце, бубрег, плућа живела жута кућа“. Како ће реаговати Србија?

На фудбалској утакмици купа Србије одиграној 24.10.2012. године, између Новог Пазара и Рада, навијачи домаћина Новог Пазара, потврдили су оно што сви знамо, да су у ствари група србомрзаца и шовиниста који немају везе са навијачима. Шта за то време ради полиција и министар Ивица Дачић?!

Увек су “врућа” гостовања српских клубова готово сваки пут прођу са увредама од стране навијача Новог Пазара, звани Екстреми, на националној и верској основи. Подсетимо се само пароле “Ислам ће завладати светом” или парола подршке да стадион добије име по муслиманском злочинцу и фашисти Аћиф ефендији, скандирањем Хашиму Тачију, повицима Косово никад Србија, истицањем ратних застава Босне и Херцеговине. 

Прошлогодишња провокација навијача Рада упућена новопазарцима. Транспарент одузет од стране полиције, а медији су одмах пренели весто о овом догађају.

Град Нови Пазар у сред Србије, у рашком округу, постаје србомрзачко средиште људи који који себе представљају муслиманима или Бошњацима. Са правом кажем тако, јер чињенице говоре у прилог томе, посебно када се узме у обзир да је на овакве шовинистичке испаде реакција јавности, српских медија и полиције готово никаква или јако млака. Да не испадне како су српски навијачи само фини момци, имали су и они провокације упућене навијачима из Новог Пазара, али одговорно тврдим да су због провокација хапшени, осуђивани, да су им пароле одузимане. Шта ће овим поводом урадити Фудбалски савез Србије, прописати новчану кану?

Недостатком реакције на овакве ствари поново показујемо да ништа нисмо научили из историје, да зарад “мира у кући” кријемо проблем који евидентно постоји, а то је радиклани исламизамподстакнут деловањем вехабија који су присутни на терену рашке области, муфтијом (исправније би било рећи локалним шерифом) Муамером Зукорлићем и његовом братијом која нам је често доказала да је изнад закона и устава ове земље.

Свака критика овог радикализма или политичког деловања муфтије који се крије иза своје титуле верског поглавара, од стране Бошњака претвара се у пропаганду и кукање над тобожњим угрожавањем права те мањине, и тако се свесно врши притисак на спрску власт да попушта (а како ће другачије реаговати колонијална управа) и да случајеве заута у фијоке и никад их не решава. Подсећам да је у рашком округу ухапшена и терористичка група вехабија која је имала намеру оружане побуне, а ухапшена је тек када су се наоружали и очигледно спремили за терористичка дејства.

Са правом се намеће питање, шта ће поводом овога урадити министар полиције и премијер Србије г. Ивица Дачић, влада Србије, институције које треба да реагују на овакве појаве? Докле ће Срби бити угрожени у сопственој држави зарад неке фантомске толеранције која се захтева, а прикрива муслимански шовинизам усмерен против Срба? Да ли ћемо чекати да радикални Бошњаци почну да убијају Србе да би проблем решавали, или ће неко реаговати како треба. Шта се десило када су сличну ствар урадили навијачи неког српског клуба? Колико ме сећање служи неки од њих су ухапшени још на стадиону и одмах су процесуирани. Зашти исти закон не важи за навијаче Новог Пазара, уживају ли они посебну заштиту?

Све ово се дешава само два дана након шту су мађарски фашисти из покрета 64 жупаније вербално, а потом и физички напали Србе у Темерину, и уз све то фашистички салутирали. Приликом хапшења код једног од њих је поред разног оружја нађена и аутоматска пушка. Случај фашистичког покрета 64 жупаније је такође пример како држава Србијa има различите аршине и како “гледа кроз прсте” мањина у Србији на штету већинског народа. Зато питамо дражаву Србију, владу Србије, политичаре, институције државе, докле ће се жмурити на фашистичке, расне, верске и националне нападе умесрене против Срба у њиховој матичној држави? Да ли ће Срби дочекати да мањине почну да их пребијају, убијају, да им пале имовину, да их протерују у матичној земљи? Хоће ли неко реаговати или ћемо бити принуђени да заштитимо сами себе како знамо и умемо?!

Повезане теме:

Бошњачки фашизам на делу

Код ухапшеног члана 64 жупаније пронађена аутоматска пушка!


Напиши коментар

Није дозвољено.