СРС: Ево кога све финансирају америчке фондације


ngo-licence (1)Српска радикална странка (СРС) саопштила је данас да “америчка влада, преко бројних фондација блиских владајућим структурама, финансира институције и медије који отворено заговарају даље распарчавање Србије”.

Из СРС истичу да се на сајту америчког Фондација центра налази база података о донацијама из америчких организација ка остатку света а, између осталог, и податак да је у протеклих 10 година невладином сектору у Србији уплаћено 35 милиона долара од 39 фондација.

Највећи донатори српског цивилног друштва су фондације “Чарлс Стјуарт Мот”, Фондација за отворено друштво, чији је оснивач Џорџ Сорош и Фонд браће Рокфелер.

Највише новца у последњих 10 година у Србији (3,78 милиона долара) добио је Фонд за хуманитарно право, тврди СРС позивајући се на податке Фондација центра.

Значајне количине новца додељене су организацијама – Иницијатива младих за људска права (1,17 милиона долара), Београдски фонд за политичку изузетност (984.000 долара), Грађанска иницијатива (846.000 долара), Жене у црном (576.000 долара).

Из СРС наводе да је Центар за ненасилну акцију “Канвас” добио 2,7 милиона долара од америчко-белгијских донација у периоду од 2009. до 2014. године.

– Свим наведеним организацијама заједничко је отворено антисрпско деловање, промовисање тезе да су Срби геноцидан народ и подршка отцепљењу Косова – истичу радикали.

Донације медијима, новинарским удружењима и организацијама претходних година су пристизале од Националне задужбине за демократију (НЕД) и Фонда браће Рокфелер.

Према подацима Фондација центра, последњих година највише америчке помоћи добило је Независно друштво новинара Војводине (НДНВ), којем је амерички НЕД уплатио 242.000 долара од 2012. до 2014. године.

Огроман дио средстава издвојен је и за финансирање отворено антисрпских портала, као што су “Аутономија” и “Е-новине”, наводи у саопштењу СРС-а.

Предлог Магацин-а:

Новинар из САД: Наша влада финансира невладине организације по целом свету
Ко су финансијери србомрзаца у Србији?
Отпор, Канвас и тероризам
Невладине организације као фактор унутрашњег разарања државе
Иза невиног лика НВО најчешће стоје најеминентнији стручњаци за информациони, психолошки и неокортикални рат
Сваки покушај да се истраже финансије у НВО сектору завршава се синхронизованим нападом на аутора или редакцију
 

Извор: СРНА


Напиши коментар

Није дозвољено.