Ђорђе Штефан: Вучић. Избори. 2016.


izbori-glasanje (1)Почев од првог страног плаћеника Слободана Милошевића, банкара који је ручао са Рокфелером, лажним социјалистом па националистом па све до Вучића приче су исте. Сви они су покушали да промене ток историје Новог светског поретка који је записан за Србију.

Милошевић, израстао из НВО специјализован за реформе у СФРЈ у којем је био и Туђман, је свесрдно прихватио власт на коју су га Американци поставили, кренуо са реформама, приватизацијом, ММФ дуговима, стварањем тајкунско-олигархијске власти док у једном тренутку није покушао да окрене ток и врати насилно Косово етничким чишћењем шиптара. Није успео али је добио НАТО бомбе по глави.

Ђинђић убрзо упада са резервне клупе страних плаћеника на терен и он мисли ако уради све што му запад тражи да ће Србија боље проћи. Он пушта Влаховића да приватизује преко 1000 фирми, тајкуне из Милошевићевог времена да се још обогате, шаље Слобу у Хаг… Међутим капира да запад није ништа бољи према Србима а он губи власт и прете му смрћу јер све ради против свог народа. Он преокреће плочу врло брзо и хистерично, залаже се да север Косова добије Србија, да се реши питање Републике Српске, уводи веронауку у школе али касно.

После њега Коштуница увидевши да не може на силу и на брзину да промени ток историје српског народа као што су хтели Слоба или Зоран он креће корацима пужа. Дошао је на власт као европејац а сишао као ултра десничар. Он је цела своја два мандата матрао о Косову. Позива се на сва могућа међународна права, на правду, судове ове и оне и како је више причао о Косову тако му је ЦЕСИД, страни НВО, бројао мање гласова, док на крају није пао испод цензуса као истрошена крпа. За то време он је предао највише хашких оптуженика.

Тадић и Цветковић су били само фикуси на политичкој сцени, више као декор исте. А онда је дошао преобучени радикал Вучић.

Он је заједно са Тадићем основао СНС баш као и 1861. Милан Пироћанац тадашњу Српску напредну странку са либералним програмом. Међутим тада је она била једина странка која није била за Русију већ за пакт са Аустроугарском док данас су све парламентарне партије за тај пакт. Друга разлика је што је тада Демократска странка наследила реформе које је тадашњи СНС започео док је данас ситуација обрнута.

Међутим, оно што је поента текста су покушаји српских политичара да преокрену записану историју.

Вучић покушава баш као и сви претходници од којих је најуспешнији био такође страни плаћеник Тито да преокрене. Тита су поставили Руси али он је успео да избегне све атентате које су му послали кад је отказао послушност комунистима и кренуо у несврстане. Вучић управо то покушава. Он је видео да све претходне тактике нису успеле, Слобина насилна и противзаконита, Ђинђићева брза, Коштуницина спора и легална… Он је решио да остане што дуже на власти и да удовољава западу инфилтрирајући све своје људе на битна места, мисли да ако као масони/Јевреји преузме институције да ће моћи да преокрене у своју корист и постане прави Вођа као Тито.

Вучић се зато жали да нема подршку интелектуалаца, богаташа, и елите у својим реформама јер он не мисли о оним лоповским реформама, заправо он се игра речима али га они битни не чују. Он је битнима само још један страни послушник и сашнса за крађу, док он жели да метафорама каже како он хоће праве реформе а које нису даља приватизација и крађа тајкуна. Он као и Тито иде по школама и користи децу у маркетиншке сврхе. КПЈ је учлањивала децу право из клупа у партију тако сад ради и СНС. Али зато му као сврака за вратом стоји Давенпорт који прати сваки његов корак јер се још увек плаши да ће да се преобрати као и сви претходници на власти.

Квака 22 је у томе да што је дуже на власти народ га више мрзи јер га запад држи на власти само док уништава свој народ. Док он мисли ако дуже остане више ће се људи учланити у СНС и више ће људи поставити на битна места који ће га после подржати и успети да скине ЕУ омчу са врата. Али вара се.
Сви они који су сада у СНС су само из користи, ту нема ниједног који прати оно што он потајно ради и хоће. Вучић све прима баш из тог разлога, сви прелетачи, тајкуни и приватизациони лопови са Копаоника су добродошли. Они виде прилику за још крађе а он наивно да ће га подржати кад га ЕУ буде рушила. Амерички амбасадор му је мало и претио тако што држи лекције свим уредницима београдских новина. Сећамо се и Вучићевића који је практично нови Тијанић, на бранику одбране режима, који је кукао на државни удар. Он се и дешавао тамо иза тајних врата и очију јавности. Не требају вам више тенкови за државни удар, само један позив из стране амбасаде и твој мандат је истекао. Помереним даном избора Вучић је избегао државни удар.

Што се тиче медија новом Титу сметају само Спутњик и Н1. Тачније Руска државна пропагандна телевизија и ЦИА ТВ. Сви остали су под његовом контролом и смењује уреднике и новинаре како му се прохте. Ситуацију додатно компликују четири Руса. Русија је ангажовала четворицу људи да пруже подршку десничарским странкама како би на изборима у Србији освојиле што више гласова и ушле у парламент. на терену су већ увелико Владимир Зотов, представник Фонда „Горчаков”, Сергеј Глушченко из Медија центра „Руски експрес”, директор Балканског центра за међународну сарадњу Виктор Колбановски, а своју улогу има и шеф представништва Привредне коморе Руске Федерације у Београду Александар Хохлов.

Сви они су након усвајања Закона о сарадњи са НАТО добили сигнал да руске интересе у Србији почну интензивније да бране, а по расписивању избора предузети су и први конкретни кораци.

Можда ће се Вучићу и посрећити ако Трамп добије изборе у САД јер је он потајно заљубљен у Путина као и Путин у њега, иако се и сам Трамп хвалио како му је ћерка удата за Јевреја и да он подржава њих. Наравно Јевреји му уоште не верују. У случају доласка правог Јевреја Бернија Сандерса или стандардно пројеврејске Хилари на место ПОТУСА шансе за мењање српске историје су равне нули. Трамп се залаже за успостављање пријатељских односа са Русијом, што је у маерици шокантно, па би у тој ситуацији овде врло лако завладала проруска партија. Док за независну политику је потребна јака Русија у сукобу са западом, што је наравно немогуће јер је Русија преузела западни модел. Затим још једна шанса за наше ослобађање од окупатора је распад ЕУ за шта такође има мало шанси иако бројни медији о томе пишу.

Вучиућ ће по свим показатељима победити на следећим изборима мада никад се не зна шта ће се битни људи договорити иза затворених врата као и 2012. године када су сви мислили да ће ДС да победи, као и како ће страни НВО ЦЕСИД избројати гласове, мада видимо основача ЦЕСИДА на СНС листи тако да у пребројавању лажних, мртвих и са Косова гласача неће бити проблем. А да ли ће Вучић успети заиста да преокрене или покуша да преокрене ток историје остаје да се види. Оног тренутка кад почне рејтинг и гласови да му падају знајте да је тада почео да ради на своју руку нешто.

Аутор: Ђорђе Штефан, Дипломирани Менаџер у медијима на универзитету Мегатренд


Напиши коментар

Није дозвољено.