"Српски сват у Сарајеву убијен по налогу Изетбеговићеве странке"


fahrudin-radoncicБосански политичар Фахрудин Радончић је на сведочењу у случају Насера Кељмендија, директно повезао Алију Изетбеговића са убиством српског свата Николе Гардовића 1. марта 1992. године на сарајевској Башчаршији.


Радончић је сведок тужилаштва у случају Кељменди, који је осумњичен за организовани криминал, трговину дроге и оружја, као и могућу умешаност у убиство Рамиза Делалића Ћеле у Сарајеву.
Одговарајући на питања судије, Радончић је изјавио, преносе медији, да је Делалић “био контроверзна личност која је радила за тајну муслиманску службу”, да је “био дубоко инволвиран и чак сам изјављивао да је убијао за председника Алију Изетбеговића”.
За убиство Рамиза Делалића одговорна је бошњачка државна мафија, а ликвидирали су га да “не би открио десетак политичких убистава – изјавио је лидер СББ-а Радончић пред Основним судом у Приштини на сведочењу у случају Насера Кељмендија.
Као сведок Радончић је рекао да је то Делалић најавио у интервјуу “Слободној Европи” два дана пре него што је убијен.
У јавности је постојала верзија да Делалић тражи милионе марака од СДА зато што је по њеном налогу убио српског свата и тако је почео рат у БиХ – истакао је Радончић наводећи, између осталог, и то да је у јавности, неколико месеци пошто је Делалић убијен, “било много спекулација, а основна је била та да га је ликвидирала тајна служба како је не би више уцењивао и тражио новац”.
Из Председништва СДА навели су да су “запрепашћени инсинуацијама и тенденциозним тврдњама” које је изнео Радончић.
Посебно су недопустиве, и због тога их са презиром одбацујемо, нетачне и злонамерне констатације изречене у вези са улогом Алије Изетбеговића. Увек и наново нас шокира спознаја о спремности Фахрудина Радончића да негира релевантне историјске чињенице, омаловажи колективну меморију бошњачког народа и жртвује његове светиње“, саопштено је из СДА.
https://www.srpskimagazin.com/2016/03/01/dan-kada-je-potpaljen-fitilj-krvava-srpska-svadba-i-spaljena-srpska-zastava-opomena-zauvijek/
Извор: Вести
алија изетбеговић, БиХ, Рамиз Делалић Ћело, сарајево, сда, Убиство Србина, Фахрудин Радончић
https://www.srpskimagazin.com/2016/10/31/srpski-svat-u-sarajevu-ubijen-po-nalogu-izetbegoviceve-stranke/


Напиши коментар

Није дозвољено.