Млади редитељ филма о НАТО бомбардовању: Неинформисаност као подстрек (ВИДЕО)


nato-dokumnetarac-640x496Аутор докумнетарног филма о бомбардовању СРЈ од стране НАТО алијансе, Немања Трбојевић, каже да је његов документарац доживио велику попоуларност, те постигао око 90.000 прегледа за шест мјесеци, откада је постављен на канал Јутјуб.

Трбојевић је иначе ’97. годиште, управо је завршио средњу школу, живи у Торонту, гдје је имигрирао са породицом из Србије, Београда 2013.

Немања Трбојевић
Немања Трбојевић

„Једном приликом сам почео да причам другарима о бомбардовању ’99. и они су ми рекли да знају јако мало о томе, малтене ништа. Када сам сазнао да су они само начули за то, предпоставио сам да и остала омладина српског порекла у Канади такође не зна ништа о томе“, каже млади редитељ за ИН4С и појашњава да га је неинформисаност вршњака подстакла да учини нешто и почне да прави документарни филм о бомбардовању.
„Поготово ме је подстакло то што не постоји ниједан филм на енглеском који би могли људи других националности да одгледају“, каже он.
Немања Трбојевић
Немања Трбојевић

Филм је, по његовим ријечима, завршен за четири мјесеца, када је филм био постављен на Јутјуб.
Имао сам намеру да едукујем људе о томе и самим тим нисам ни размишљао о премијерама или продаји документарца, поставио сам га на Јутјуб и почео је да се шири по интернету великом брзином и достигао скоро 90 хиљада прегледа за 6 мјесеци. Филм је приказан на фестивалу филма у Краљеву где је и номинован за најбољи документарни филм, као и на месечном фестивалу филма у Шкотској, такође је и прихваћен на ИМДб-у“, наводи Трбојевић, додајући да му заиста значе поруке које често добија од људи на Фејсбуку, „пријатне захвалнице и поздрави од наших људи широм света који су одгледали мој филм“.

Извор: ИН4С
агресија, документарни филм, нато, Немања Трбојевић, србија
https://www.srpskimagazin.com/2016/11/28/mladi-reditelj-filma-o-nato-bombardovanju-neinformisanost-kao-podstrek-video/


Напиши коментар

Није дозвољено.