Хрватска: Када од Пожеге “виде” Пожаревац гребу аутомобиле


Некад: Разгледница из Дубровника, натпис на ћирилици

Студенткињи из Славоније, која студира у Дубровнику, изгребан је аутомобил а она је уверена да се то догодило јер је њен сусед мислио да су на њеном возилу српске регистарске таблице, пренео је портал Index.hr.

Како је испричала, купила је возило да би из Дубровника чешће могла да путује у родни крај и паркирала га је на јавном паркингу што је изазвало негодовање њеног суседа који је, како каже, спомињао пожаревачке регистарске ознаке.

На возилу су, наиме, биле ПЖ регистарске таблице, за Пожегу, град у западној Славонији.

Како је рекла за Дубровачки Дневник, комшија ју је позвао и рекао да не може ту да паркира и питао је да ли је из Србије.

“Питао је јесмо ли из Србије јер је мислио како су пожаревачке таблице, а пожешке су. И да јесмо из Пожаревца, не знам зашто је то битно. Покушала сам му на пристојан начин објаснити како је реч о јавном, а не приватном паркинг месту. Рекао је да ‘настају проблеми чим нису у питању дубровачке таблице'”, изјавила је студенткиња.

Студенткиња је, на инсистирање комшије, ослободила паркинг место, које је након тога два дана било празно. Зато је она на то паркинг место поново паркирала возило после чега га је затекла изгребаног.

Како каже, не зна ко је починилац, али има своје сумње и уверена је да је возило намерно изгребано.

Студенткиња, која је разочарана понашањем својих сународника, додала је да свађа око таблица није једина неугодност коју је доживела од суседа, наводи Index.

Прочитај још: Покрет Срба католика у Дубровнику крајем XIX века

Извор: РТВ


Напиши коментар

Није дозвољено.