Додик: БиХ је експеримент од настанка и њен распад нико не може да спречиСрпски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да оваква Босна и Херцеговина не може да опстане, јер је настала као експеримент и на том нивоу остала током читавог свог постојања.

Додик каже да је БиХ у стагнацији и распадању и да то нико не може да спречи, јер она није настала као интерес народа, већ као игра и покушај прављења државе.

У интервјуу за политички магазин „Печат“, он је рекао да БиХ не треба да постоји као држава, јер је измишљена као део напора одређених група у тадашњој америчкој администрацији.

„БиХ, оваква каква је, и данас доказује да није требало да постоји, јер би развој засебних заједница и држава — Републике Српске, Херцег Босне и Босне — био успешнији и имали би далеко више напретка“, сматра Додик.

Он наглашава да је за то да сви коначно увиде да БиХ не може да функционише без базичног договора, као и да је овакво стање неодрживо.

„Данас треба да се омогући Хрватима да имају свој ентитет. Република Српска треба слободно да одлучује о свом статусу, а Бошњаци би могли да се организују у делу који контролишу и то назову Босном, те да се концентришу око помоћи муслиманских земаља. Тако бисмо били далеко успешнији“, истиче српски члан Председништва БиХ, преноси РТРС.

Он напомиње и да председник СДА Бакир Изетбеговић води БиХ у пропаст непрестаним негирањем уставне структуре и настојањем да уништи Републику Српску.

Додик истиче да Изетбеговићева изјава да ће одржавати „статус кво“, јер не жели СНСД у Савету министара све док његови представници не схвате да ентитети не могу командовати државом, представља негирање ентитета и реалног политичког договора, преноси Танјуг.

Извор: sputniknews, srb.news-front


Напиши коментар

Није дозвољено.