Руска народна паста за блиставу белину зуба


Да бисте имали бисерне зубе није неопходно да купујете скупоцене производе и да идете на специјалне третмане.

Ваша нега може у потпуности да се заснива на употреби природних састојака, а ми вам сада откривамо народну руску пасту која стиче све већу популарност.

Људи у неким крајевима света као зубну пасту користе дрвени угаљ, блато, со, али постоје укусније намирнице које ће ваше зубе чинити јачим и дати им ефекат бескрајне белине.

Доказ за то је домаћа паста за зубе, која се деценијама уназад користила у Русији, а која помаже у убијању штетних бактерија у усној дупљи, преноси Телеграф.

Наводно, ако је користите, неће моћи да се створи каријес, односно покварени и шупљи зуби.

Рецепт стиже из бележнице Валерија Строгонова из Волгограда, а састоји се из необичних састојка, пише “Руски травар”. Ево како да имате дивне, неговане зубе…

Потребни састојци:

два ораха
прстохват сувог пелина
кашика активног уља
једна кашичица соде бикарбоне

Припрема:

Први корак: Сломите два ораха и узмите браон љуску и преграду која одваја језгра.

Други корак: У шерпу улијте 0,1 дл воде, додајте љуске од ораха и пелин. Кувајте око 10 минута, док састојци не пусте браон боју.

Трећи корак: У добијену смесу сипајте једну кашичицу соде бикарбоне. Проциједите кроз цедиљку, а потом додајте кашику активног уља.

Паста је спремна. Можете сипати у флашицу или теглу, али имајте на уму какву посуду изабрати како би могли касније да уроните четкицу за зубе у пасту.


Напиши коментар

Није дозвољено.