Терориста из Беча имао контакт на Косову


Илустрација: Архивска фотографија албанских терориста

Након терористичког напада у Бечу потврђено је да је Кујтим Фејзулаху (20) прикупљао средства и финансирао имама на Косову, преноси портал Репортери.

Кујтим Фејзулаху, пореклом из Челопека код Тетова, био је један од људи који је учествовао у овом нападу.

Његово порекло потврдио је и министар унутрашњих послова у Аустрији Карл Нехамер, који је рекао да је нападач убијен у Бечу двадесетогодишњак са двојним држављанством, Аустрије и Северне Македоније.

Извори за “Индокс” открили су да се Кујтим преселио на Косово и у Северну Македонију последњих година и да је имао јаке односе са радикалним исламистима у Босни и Србији.

Кроз разговор у који је “Индокс” имао увид, између двоје људи који су имали везе са Кујтимом, види се да је овај прикупљао средства од муслиманских грађана у Аустрији за помоц́ радикалним активностима на Косову и у Северној Македонији.

За сада се мало зна о везама терористе Кујтима Фејзулахуа и да ли то има везе са екстремизмом на Косову.

“Индокс” наводи да је Фејзулаху имао контакт са најмање једном особом на Косову, која је тражила да контактира његовог рођака из Исламске драве који је био у затвору на издржавању казне. Из разговора са другим екстремистима који су га познавали сазнаје се да им је Фејзулаху “дао новац да пошаљи имаму“ на Косову, али не откривају којем имаму.

Извор: Б92


Напиши коментар

Није дозвољено.