Бугарски новинар: Тито је дао Космету аутономију да би повредио Србе


Велизар Енчев, фото: epicenter.bg

Украјинац Никита Хрушчов предао је Крим Украјини, а његови поступци могу се упоредити са одлуком Тита у вези са Косовом и Метохијом, изјавио је водитељ Бугарске слободне телевизије (канал припада Бугарској социјалистичкој странци) Велизар Енчев.

– Југословенски комуниста Јосип Броз Тито (по националности Хрват) радио је слично шездесетих година 20. века. Како би повредио Србе и ослабио национализам Београда, дао је Косову статус аутономне области у саставу Србије, али је тиме подстакао албански национализам у региону – рекао је Енчев.

Исповест Србина у Совјетској армији: Тито је забранио да кренемо тенковима на Косово!

Коментаришући форум “Кримска платформа”, водитељ је рекао да је то био логичан наставак самита у оквиру пројекта “Три мора” у Софији. Према његовим речима, учешће Бугарске у оба састанка било је могуће због председника Румена Радева који се руководи “директивама из Сједињених Америчких Држава”.

– Не само да је платформа објавила дипломатски рат Москви, него је и оптужила Русију за милитаризацију Црног мора. Последња изјава је једноставно бесмислена, будући да маневри Ратне морнарице НАТО-а милитаризују воде Црног мора, а не руска Црноморска флота – пише Енчев у чланку за портал “Епицентар“.

Како је Тито омогућавао албански сепаратизам на КиМ?


Напиши коментар

Није дозвољено.