Само овако ћете одгајити ментално јако дете!


Метода којом Јевреји васпитавају децу сматра се најбољом на свету.

Јеврејска култура заговара начин васпитања који се заснива на похвалама деце и мало другачијиим принципима од оних на које смо навикли. Због правила којих се строго држе, деца која одрастају поштујући ова правила израстају у самоуверене и успешне људе.

Ово је 7 златних приципа:

1. Не стварајте деци комплексе

Они никад свом детету неће рећи – ниси то добро урадио, већ ће уместо тога изговорити – како је добаро дете попут тебе могао да уради нешто тако погрешно?

“Моје дете нема и не може да има мане” – такав је став јеврејских мајки. Можда их виде, али нико други нец́е знати за то.

2. Разумна слобода

Савремено јеврејско васпитање комбинује две наизглед контрадикторне ствари: слободу детета и строга правила.

Они неће полудети ако дете направи неки несташлук, али ће дете добро знати до које границе може да иде. Причом и објашњавањем се постиже добар баланс у васпитавању.

3. Похвалите своје дете што чешће

Родитељ треба да хвали дете и за најмања достигнућа. Ако се трудимо да примец́ујемо све добре ствари код деце, укључујуц́и и „ситнице“, и подстичемо их у свакој прилици, то може радикално променити њихово понашање. Да бисте ојачали њихову жељу за успехом и ојачали самопоуздање, дозволите им да “прислушкују” и чују када их хвалите својим пријатељима. То ће изузетно позитивно утицати на њих.

4. Својим примером уче децу шта је добро

Деца опонашају оно што виде, зато родитељ мора да буде добар пример.

5. Љубав и поштовање у породици гаранција су менталног здравља детета

Из породице све креће, дете ту стиче прве навике. Уколико расте у окружењу које је испуњено љубављу и слогом, велике су шансе да израсте у особу са пуно самопоуздања. Да би дете било ментално јако, мора да влада слога између родитеља.

6. Усавршите вештине родитељства

Настојец́и да одгајају успешну и независну децу, јеврејски психолози развили су читав систем васпитања, са којим се свако може упознати на посебним курсевима за родитељство. Одгајање малог генија, започиње усавршавањем родитеља. На овај начин даћете пример детету да је константно учење кључ успеха.

7. Научите децу да правилно искористе своје време

Јеврејска деца не знају шта су лењост и беспослено ц́аскање. Часви виолине, енглески језик, математика, деца су од малих ногу навикла на то да је нормално бити стално заузет послом.

Извор: Стил.Курир


Напиши коментар

Није дозвољено.