Умало обрачун: Украјинци хтели окретањем руске заставе да вређају Русију – Босанци мислили да је српска


Снимак екрана ЈуТјуб

На утакмици између Босне и Херцеговине и Украјине морала је да реагује полиција јер је на трибинама стадиона у Зеници умало избио инцидент између навијача две репрезентације због неспоразума око заставе.

Организатори утакмице донели су спорну одлуку да украјинске навијаче и „БХ Фанатикосе“ ставе на готово исту трибину.

Тиме као да су тражили инцидент, а на крају је до вербалног и дошло у тренутку када су Украјинци руску заставу, односно заставу институције председника Руске Федерације, окренули наопако чиме су желели да вређају Владимира Путина.

Навијачи Босне и Херцеговине нису то тако протумачили, они су мислили да су Украјинци унели српска обележја, пошто се српска застава добија када се боје руске окрену наопако, и то је умало довело до физичког обрачуна.

Оппште је познато да Украјинци у последњих неколико година на свакој фудбалској утакмици окрећу наопако руску заставу и тиме вређају „комшије“, међутим, Босанци очигледно нису били упућени и мислили су да се ради о провокацији српским бојама…

Припадници органа реда брзо су се нашли између две групе и већи инцидент је спречен. Страсти су се смириле и до краја сусрета није било проблема на трибинама.

Извор: Спутњик


Напиши коментар

Није дозвољено.