Војници Србије ангажовани у мировној операцији у Либану донирали информатичку оперму православном манастиру


Фото: Министарство одбране

Припадници Војске Србије ангажовани у мировној операцији Уједињених нација у Либану уручили су, на други дан Божића, донацију православном манастиру у Деир Мимасу, на око сто километара јужно од престонице Бејрута.

Манастир се налази у близини позиције Уједињених нација 9-66 „Дрина“ у сектору „Исток“ мировне операције Унифил, у којој је стационирана пешадијска чета из састава Војске Србије.
Новчана средстава за донацију у виду видео-пројектора и таблета, прикупили су припадници нашег 22. контингента у овој мировној мисији, и тако наставили праксу коју су започели припадници Војске Србије у саставу претходног контингента када су у децембру уручили сличну донацију православној школи у месту Маржајуну на југу Либана.
Припадници Војске Србије започели су учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану у децембру 2010. године, а осим пешадијске чете, која задатке извршава у саставу шпанског батаљона, Војска Србије у овој мисији ангажује штабне официре и елемент националне подршке у сектору „Исток“, те вод за заштиту снага у оквиру италијанског контингента у сектору „Запад“.

Професионалност, посвећеност и непристрасност у извршавању задатака на очувању мира у овој земљи допринели су да наш контингент стекне потпуно поверење и поштовање како представника Уједињених нација и држава партнера са којима учествује у мисији, тако и локалног либанског становништва.

Извор: Новости


Напиши коментар

Није дозвољено.