Лице ЕУ: Хрватски репери о Јасеновцу – То је мит!


Фото: Принтскрин/Јутјуб/Подкаст Инкубатор

Не волиш кухара, али добро грабиш из лонца, сви сте ту због новца као мит из Јасеновца – без имало срама певају хрватски репери Трам 011 у једној од песама с албума “Један на један”.

Албум „Један на један“ групе Трам 011 критичари су окарактерисали негативно, а дискографска кућа Менарт је због хајке јавности прекинула дугогодишњу сарадњу с реперима.

То и не чуди, с обзиром на њихове текстове у којима омаловажавају геноцид који су починиле усташе над Србима у Јасеновцу.

Из Трам 011 су рекли да су ишли на „форе деведестих“.

Треба храбрости и тврђег става уопште око свега, то је наш реперски фазон и ако се некоме не свиђа једноставно „макни се“. Смијешно нам је да нас прозивају и обиљежавају као нешто што нисмо уопште, а на албуму нема тога о чему они причају – казали су из Трам 011 чиме само додатно негирају утврђене историјске чињенице.
-Зашто сам ја рекао да је мит из Јасеновца? Оно мит је, знаш оно. То треба истражити, оно раскопат – казао је Генерал Воо из Трам 011 и додао:

– Јасеновац није био концентрациони логор, он није на листи егзекуционих логора, није као Аушвиц. Јасеновац је био радни логор, оно бураз, то постоји, то је истражено, али не дају на телевизију, не дају нигдје, и зато говорим да су сви ту због новца, као мит из Јасеновца, казао је овај „репер“.

Историчар Владимир Дедијер процијенио је број жртава Јасеновца на 700.000 до 1,2 милиона, али за Трам 011 је све то „мит“.

Негирају Јасновац, још само да га опет отворе

Извор: Новости


Напиши коментар

Није дозвољено.